Gerincgyógyászat - Gerinc specialisták

A Dorn terápia – speciális gerincterápia

Ismerősek ezek a tünetek? Akkor ez a kezelés Önnek is segíthet!

Gerincfájdalmak esetén

Gerincferdülés

Artrosis (ízületi kopás)

Reumatikus megbetegedések

Nem akut gerincsérv

Teniszkönyök

Scheuermann betegség

Lumbágó

Vizsgálat

A Dorn terápia kézzel végzett kíméletes korrekciós gerincterápia, amely a gerinc és a test ízületeinek a megfelelő helyzetbe való visszaállításával éri el hatását, a megfelelő statikai, strukturális viszonyok helyreállítására irányul. A Dorn terápiánál alkalmazott korrekció alapja a lábhossz különbségek korrigálása. Ez a végtaghossz különbség egy olyan állapot, amely manapság majdnem minden embernél megtalálható! Az eltérés 2-3 mm-től néhány centiméterig is terjedhet!
A terápia betegségek megelőzésére és kezelésére használható, amellyel a mozgás szervrendszerére és a belső szervek működésére fejt ki jótékony hatást. Ízületi korrekciók végzésével a gerinc mellett található meridián pontok kezelése is történik.
A csigolyák mobilizálása során nincsenek hirtelen mozdulatok, így kizárt a komplikáció, mint például a gerincből kilépő idegek sérülése.
A kezelés nem terheli az izmokat és az ízületeket. Hatásos kezelés fájdalmaknál, zsibbadásnál, aszimmetrikus testi reakcióknál, amelyek lehetnek akutak és krónikusak.

A páciens mindig aktívan közreműködik a kezelés ideje alatt, tudja kontrollálni a korrekció erősségét is, házi feladatként önkorrekciós gyakorlatokat kap, melyeket naponta elvégezve megakadályozhatja a korábbi problémák visszatérését. Megtanulják a helyes testtartást és mozgásokat. A csigolyák területén alkalmazott korrekció minden esetben dinamikus mozgással van összekötve. A módszer nem csontkovácsolás!

Számos megbetegedést lehet vele gyógyítani, amely közvetlenül vagy közvetett úton kapcsolatban van a gerincoszloppal. Mozgásszervi, belső szervi és pszichés elváltozások, panaszok kezelésében egyaránt hatékony.

Vélemények

Régóta küzdöttem derékfájdalmakkal. Sok helyen jártam, de igazán tartós, hosszú távú segítséget semmi sem nyújtott. Ekkor olvastam a különféle terápiákról, amelyekkel Ádám foglalkozik. Gondoltam teszek egy próbát. A problémát az okozta, hogy a csípőlapátjaim el voltak mozdulva, melyeket Ádám „helyreigazított”. Ezután kezelte az izmaimat is. Szinte teljesen megszűntek a panaszaim.
Nagyon köszönöm!

N. Judit
N. Judit

Több éven keresztül migrénes fejfájásban szenvedtem. Szinte nem volt olyan nap, hogy ne fájt volna a fejem. A kolléganőm ajánlotta, hogy próbáljam ki Ádám kezelését, mert mióta nála volt, neki is megszűnt a migrénje.
Kiderült, hogy az egyik csigolyám volt elmozdulva. Mióta helyre tette, nem fájt a fejem!
Köszönöm!

Sz. Nóra
Sz. Nóra

Évek óta fáj a térdem. Elmentem Ádámhoz és ő megállapította, hogy nem egyforma hosszúak a lábaim, és bokasüllyedésem is van. A két lábamat nem egyformán terheltem. Mióta Ádám kezelt, és csinálom azokat a gyakorlatokat, amiket tanított nekem, jelentősen szűntek a panaszaim.

H. Irénke
H. Irénke

Képek a kezelésekről    Időpontfoglalás

Csípőízületi kezelése

október 31, 2016

 1

Nyakcsigolya korrekció

november 1, 2016

 1

Medence korrekció

november 1, 2016

 1

Dorn terápia

október 31, 2016

 0

Vizsgálat

november 1, 2016

 0