Gerincgyógyászat - Gerinc specialisták

Trigger-és tenderpont terápia

Ismerősek ezek a tünetek? Akkor ez a kezelés Önnek is segíthet!

Gerincpanaszok

Ínhüvely fájdalom

Váll és karfájdalmak

Kisugárzó fájdalmak

Porckorongbántalmak

Nyak-hát-derékfájdalom

Lábfájdalmak

Görcsös, feszes izomzat

Az izmokban kialakuló trigger – vagy tenderpontok sok esetben kiváltó okai a test különböző területein jelentkező fájdalmaknak. Ezek a pontok tulajdonképpen kis “csomók” az izomban, illetve az izom-ín átmenetnél. A triggerpontok jellemzője, hogy mindig tartozik hozzá a testen egy terület, ahová a fájdalom kisugárzik. Tenderpontok esetében a “csomóhoz” tartozó fájdalom helyileg jelentkezik. Ezeken a pontokon keresztül az izom gyorsan ellazítható.
A trigger- és tenderpontok amellett, hogy helyi vagy kisugárzó fájdalmakat okoznak, fokozzák az izomfeszességet is, melynek hatására további panaszok alakulhatnak ki.
A trigger terápia alkalmazható önálló és kiegészítő kezelésként is, panasztól függően. Sok problémánál hatékony fő-,illetve kiegészítő terápia.

Időpontfoglalás

Vélemények

Buszsofőr vagyok. Szinte egész nap a volán mögött ülök. Egyik reggel nagyon fájt a nyakam. Nem bírtam oldalra fordítani a fejem. Sürgősen segítségre volt szükségem. Ádámnál voltam kezelésen. Azt mondta, hogy teli volt a nyakam izomcsomókkal, és a nyakcsigolyáim is el voltak mozdulva. A kezelés után teljes egészében megszűntek a panaszaim, újra tudtam mozgatni a fejem.

T. Attila
T. Attila